Grækenland
Grækenland er en af de ældste vinproducerende lande i verden. I oldtiden, da handelen med vin blev omfattende, blev den transporteret den ene ende af Middelhavet til den anden; Græsk vin havde især høj prestige i Italien under Romerriget. I middelalderen opnåede vine eksporteret fra Kreta, høje priser i det nordlige Europa.
Da den græske civilisation spredte sig gennem Middelhavet, fulgte vinkulturen med. De gamle grækere introducerede vin til deres talrige kolonier på Sicilien i Italien, til Sydfrankrig og Spanien. Sammen med oliven og korn var druer en vigtig handelsvare.
I dag produceres, der gode vine i bl.a. Nemea området tæt på Korinth og i området vest for Thessaloniki oppe nordpå i Græsk Makedonien. Men også mange andre steder i Grækenland bl.a. på Kreta. Der er ca. 1.200 kommercielle vinerier, men op mod 180.000 hobby vinproducenter. Græsk vin er så meget mere end Retsina, og der er mange andre lokale spændende druer, som Agiorgitiko og Malagousia udover fin produktion også af Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier og Cabernet Sauvignon.
Showing all 6 results
-
Ktima Gerovassiliou Avaton 2015
kr. 279,00En lækker blanding af tre græske oprindelige røde druer, og lagret i 20 måneder på franske eg. Den har en strålende, dybrød farve og en kompleks buket af modne mørke frugter (hindbær), rosiner, kaffe og kakao. Blide tanniner understøttes af en overflod af frugt, hvilket skaber kraft og balance. Serveres ved 16-18 ºC. Velegnet til kødgryderetter i krydrede saucer, vildt, lam, kalvekød og grillet svinekød.
-
Ktima Gerovassiliou Chardonnay 2019
kr. 249,00Lys gul farve og en rig honningagtig konsistens og citrusagtige noter på ganen samt nuancer af tørrede nødder og vanilje. Denne vin er i stand til at forbedre sig i flere år på grund af sin styrke og karakter. Ideel til hvid fisk, grillet skaldyr, østers, muslinger og også forretter tilberedt med kaviar og saucer. Flot cremethed og fremragende karakter.
-
Ktima Gerovassiliou Malagousia 2022
kr. 219,00Vin på Malagousia druer, som blev reddet fra udryddelse på grund af Vangelis Gerovassilious indsats. Strålende stråfarve med grønlige nuancer og en aroma af modnet frugt som pære, mango og citrus. Rig velbehagelig smag af citronskal, og en tiltalende finish. Velegnet til fisk, skaldyr, fjerkræ, pastaretter med lette saucer friske grøntsagssalater, middelhavskøkken og asiatisk køkken.
-
Ktima Gerovassiliou Sauvignon Blanc 2017
kr. 249,00Lysegul guld farve, en buket af tropiske noter, herunder ananas, melon og velsmagende vanilje på ganen. Sprød og nærmest fed Sauvignon Blanc, som har ligget 6mdr. på fad. Masser af blomster og kompleks frugt i både duft og smag. Velegnet til skaldyr, tunge med let citronsmør, fjerkræ, svinekød og rygeost.
-
Ktima Gerovassiliou Viognier 2019
kr. 249,00Intens gylden i farven, og vinen har en flot aroma af abrikos, fersken og fine røgnoter i sin lange eftersmag. Viognier vinstokkene blev oprindeligt plantet på ejendommen i 1993 i samarbejde med Agriculture School ved Aristoteles-universitetet i Thessaloniki. Lagret på franske egefade i ca. 8 mdr. Fed og cremet vin, der kan anbefales til fed fisk, rejer i hvid sauce, asparges, krabbe eller hummer, asiatisk køkken.
-
Lafazanis Filema 2005
kr. 229,00Fin græsk dessertvin produceret på “Santorini måden” som stammer fra de italienske tider på øen. En kompleks og fed vin som har toner af abrikos og honning. Oplagt til tærter og desserter hvor f.eks. honning eller figner indgår.
Showing all 6 results