Grækenland

Grækenland er en af de ældste vinproducerende lande i verden. I oldtiden, da handelen med vin blev omfattende, blev den transporteret den ene ende af Middelhavet til den anden; Græsk vin havde især høj prestige i Italien under Romerriget. I middelalderen opnåede vine eksporteret fra Kreta, høje priser i det nordlige Europa.

Da den græske civilisation spredte sig gennem Middelhavet, fulgte vinkulturen med. De gamle grækere introducerede vin til deres talrige kolonier på Sicilien i Italien, til Sydfrankrig og Spanien. Sammen med oliven og korn var druer en vigtig handelsvare.

I dag produceres, der gode vine i bl.a. Nemea området tæt på Korinth og i området vest for Thessaloniki oppe nordpå i Græsk Makedonien. Men også mange andre steder i Grækenland bl.a. på Kreta. Der er ca. 1.200 kommercielle vinerier, men op mod 180.000 hobby vinproducenter. Græsk vin er så meget mere end Retsina, og der er mange andre lokale spændende druer, som Agiorgitiko og Malagousia udover fin produktion også af Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier og Cabernet Sauvignon.

Showing all 6 results

  • Ktima Gerovassiliou Avaton 2015

    kr. 279,00

    En lækker blanding af tre græske oprindelige røde druer, og lagret i 20 måneder på franske eg. Den har en strålende, dybrød farve og en kompleks buket af modne mørke frugter (hindbær), rosiner, kaffe og kakao. Blide tanniner understøttes af en overflod af frugt, hvilket skaber kraft og balance. Serveres ved 16-18 ºC. Velegnet til kødgryderetter i krydrede saucer, vildt, lam, kalvekød og grillet svinekød.

    Tilføj til kurv
  • Ktima Gerovassiliou Chardonnay 2019

    kr. 249,00

    Lys gul farve og en rig honningagtig konsistens og citrusagtige noter på ganen samt nuancer af tørrede nødder og vanilje. Denne vin er i stand til at forbedre sig i flere år på grund af sin styrke og karakter. Ideel til hvid fisk, grillet skaldyr, østers, muslinger og også forretter tilberedt med kaviar og saucer. Flot cremethed og fremragende karakter.

    Tilføj til kurv
  • Ktima Gerovassiliou Malagousia 2022

    kr. 219,00

    Vin på Malagousia druer, som blev reddet fra udryddelse på grund af Vangelis Gerovassilious indsats. Strålende stråfarve med grønlige nuancer og en aroma af modnet frugt som pære, mango og citrus. Rig velbehagelig smag af citronskal, og en tiltalende finish. Velegnet til fisk,  skaldyr, fjerkræ, pastaretter med lette saucer friske grøntsagssalater, middelhavskøkken og asiatisk køkken.

    Tilføj til kurv
  • Ktima Gerovassiliou Sauvignon Blanc 2017

    kr. 249,00

    Lysegul guld farve, en buket af tropiske noter, herunder ananas, melon og velsmagende vanilje på ganen. Sprød og nærmest fed Sauvignon Blanc, som har ligget 6mdr. på fad. Masser af blomster og kompleks frugt i både duft og smag. Velegnet til skaldyr, tunge med let citronsmør, fjerkræ, svinekød og rygeost.

    Tilføj til kurv
  • Ktima Gerovassiliou Viognier 2019

    kr. 249,00

    Intens gylden i farven, og vinen har en flot aroma af abrikos, fersken og fine røgnoter i sin lange eftersmag. Viognier vinstokkene blev oprindeligt plantet på ejendommen i 1993 i samarbejde med Agriculture School ved Aristoteles-universitetet i Thessaloniki. Lagret på franske egefade i ca. 8 mdr. Fed og cremet vin, der kan anbefales til fed fisk, rejer i hvid sauce, asparges, krabbe eller hummer, asiatisk køkken.

    Tilføj til kurv
  • Lafazanis Filema 2005

    kr. 229,00

    Fin græsk dessertvin produceret på “Santorini måden” som stammer fra de italienske tider på øen. En kompleks og fed vin som har toner af abrikos og honning. Oplagt til tærter og desserter hvor f.eks. honning eller figner indgår.

    Tilføj til kurv

Showing all 6 results