Georgien

Georgien er et af de ældste vinproducerende lande i verden med en rig vinkultur, der strækker sig helt tilbage fra lige efter syndfloden for knap 5.000 år siden. De frugtbare dale og beskyttende skråninger i det sydlige Kaukasus har været hjemsted for vin, der har en særlig plads i både kultur og georgiernes kristne tro. Georgiere fejrer ofte bryllupper og dåb i vinkældre, en unik afvigelse fra typisk kristen liturgi.

De bedst kendte georgiske vinregioner er primært placeret i landets østlige del især Kakheti. Georgien er kendt for gamle vinfremstillingsteknikker bl.a. den specielle Qveri produktionsmetode, hvor vinen fyldes i store lerkar, der graves delvist ned i jorden. På grund af sit unikke mikroklima kan Georgia prale af omkring 500 druesorter. Mange af disse er oprindelige og findes ikke andre steder. Blandt de mest ikoniske georgiske druer er den røde Saperavi og den hvide Rkatsiteli. Georgien er også meget kendt for Orangevin eller Ambervin, som har været dyrket i årtusinder. Georgisk vin en oplevelse værd – også for en turist ferietur.

Showing the single result

  • Vaziani Saperavi 2019

    kr. 129,00

    Dyb mørkerød farve. Livligt aromatisk udtryk af vanilje og røde frugtnoter som hindbær, ribs og jordbær. Harmonisk og smagfuld vin fra det østlige Georgien med bløde og fløjlsagtige tanniner. Nydes afkølet til 17-19 grader celsius. Velegnet til aubergine, oksekød, gryderetter med kød, charcuteri, ostebord, grillet kød, hårde oste, Kkebab, pasta med tomatsauce, roastbeef og stegte grøntsager.

    Add to basket

Showing the single result