Det hele begyndte som ved en tilfældighed. I 1970’erne emigrerede Eli Ben Zaken, der født i Alexandria i Egypten, med sin familie fra deres hjem i Milano til Israel. Med de små penge, han havde, købte han et stykke jord tæt på Jerusalem med et klart mål at opfylde sin drøm: at arbejde i Israel. Eli byggede her en hønsegård og plantede en frugtplantage med forskellige frugter.
Den første vingård blev siden hen plantet i 1988 efter samme princip, som anvendes i den franske Bordeaux-region; i høj tæthed og lav styrke. Fire år senere blev familie og venner inviteret til den første høst. Denne lille høst lagrede i 2 år i 2 egetønder, som Eli selv importerede fra Frankrig.
De første 600 flasker blev frigivet i foråret 1995, og Eli kaldte vinen “Grand Vin”. Han fik fin tilbagemelding fra venner og familie, men Eli var stadig usikker på kvaliteten af vinen. Han fik ved hjælp af en journalist leveret en flaske til lederen af Sothebys auktionshus i London, og responsen var særdeles god. Han tilplantede derfor et større areal og startede vingården “Castel” – opkaldt efter den nærliggende korsfarerfæstning.
Elis tre børn, Ariel, Eytan og Ilana har alle valgt at fortsætte i faderens fodspor og er med til at føre familievirksomheden videre. Ariel har studeret vinavl og vinfremstilling i Beaune, Bourgogne i Frankrig. Eytan har administreret familiens restaurant i Jerusalem, mens han studerede vinfremstilling sammen med Eli. Datteren Ilana er vingårdens direktør med ansvar for eksport og indkøb.
You must be logged in to post a comment.